U bent hier: Alles over Cancún / vliegen naar Cancún

Cancún bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Cancún beste reistijd Cancún
Malta weer & klimaatinfo het weer in Cancún

Cancún:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden en attracties
 ● Cancún met kinderen
 ● Chichén Itza
 ● de stad Cancún
 ● duiken en snorkelen
 ● eten
 ● excursies
 ● fooien
 ● geld
 ● hotelzone van Cancún
 ● Isla Mujeres
 ● orkanen
 ● praktische reisinformatie
 ● RIU hotels in Cancún
 ● RIU Palace Peninsula
 ● stranden
 ● toeristen
 ● vakantie
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● vliegen naar Cancún
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Stranden in Cancún
 ● Playa Ballenas
 ● Playa Caracol
 ● Playa Chac Mool
 ● Playa Delfines
 ● Playa Gaviota Azul
 ● Playa Langosta
 ● Playa Las Perlas
 ● Playa Linda
 ● Playa Marlin
 ● Playa Tortugas

Meer Cancún info:
 ● Cancún informatie
 ● Cancún lastminutes
 ● Cancún tips
 ● Cancún voor beginners
 ● Cancún zonvakantie
 ● sites over Cancún

Playa del Carmen:
 ● alles over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Cancún: vliegen naar Cancún

Vliegen naar Cancún

Dé manier om in Cancún te geraken is met het vliegtuig. Omdat Cancún op het Amerikaanse continent ligt kun je er met de auto niet komen. De stad Cancún heeft een eigen internationaal vliegveld: Cancún International Airport (in het Spaans: Aeropuerto Internacional de Cancún). Het is wat betreft aantal passagiers het tweede vliegveld van Mexico. De luchthaven verwerkt jaarlijks rond de vijftien miljoen passagiers. De meeste vluchten op Cancún komen uit Noord-Amerika en Canada.

 

Vanuit Nederland naar Cancún vliegen

Vanuit Nederland, België en de luchthavens over de grens in Duitsland is het aantal beschikbare vluchten naar Cancún vrij beperkt. Vanuit Amsterdam Schiphol Airport is het TUI-dochtermaatschappij TUIfly die op de luchthaven van Cancún vliegt. Vaak is er op de heenweg een tussenlanding opgenomen, zodat de heenvlucht uitkomt op ongeveer 14 tot 15 uur in het vliegtuig. Je mag er tijdens de tussenstop meestal niet uit. De terugvlucht richting Nederland gaat meestal wel rechtstreeks. Je doet er dan ongeveer 11 uur over.
Dat TUIfly momenteel een monopoliepositie heeft op vluchten naar Cancún is te merken aan de prijzen. Tijdens de schoolvakanties liggen die vaak op een redelijk hoog niveau. Vooral op de vertrekdagen die liggen op de eerste dagen van schoolvakanties kunnen de prijzen voor de vliegtickets al snel oplopen. Tijdig boeken is dan ook het advies, omdat je anders redelijk diep in de buidel kunt gaan tasten. Ook voor pakketreizen naar Cancún, Playa del Carmen of elders in Yucatan geldt dat de prijzen tegenwoordig meestal mede afhankelijk zijn van de beschikbare vliegstoelen. Langer wacht betekent dus meer betalen.

Als je een vlucht met TUI boekt, los of in een pakketreis, moet je er rekening mee houden dat je voor allerlei zaken bij moet betalen. Zo is de beenruimte in de standaard economyklasse gewoonweg krap te noemen. Pas vanaf de economy comfort class zit je acceptabel. Dat betekent bijbetalen. Wil je bagage meenemen of je zitplaats vooraf uitkiezen, dan moet je daarvoor bijbetalen.

Met andere maatschappijen naar Cancún vliegen

Alternatieve routes naar Cancún vanuit Duitsland zijn vanaf Düsseldorf International Airport en of vanaf Frankfurt International Airport. Vanuit België kun je met TUI-dochter TUIfly vliegen. Vertrekplaats is dan Brussel.

Tips bij vertraging

Het kan voorkomen dat je vlucht van of naar Cancun geannuleerd wordt of vertraagd is. Al meer dan tien jaar bestaat er in Europa een wetgeving welke de rechten van de passagiers beschermd. Dit houdt in dat als je met meer dan drie uur vertraging aankomt op bestemming er mogelijk recht bestaat op een financiële compensatie. Deze regeling geldt voor alle vluchten die starten vanuit de Europese Unie en alle vluchten van buiten de Europese Unie uitgevoerd door een communautaire luchtvaartmaatschappij. Op verschillende websites kan je controleren of je recht hebt op compensatie bij vlucht annulering.

Aankomst op Cancún

Voordat je op Cancún aankomt moet je eerst een tweetal formulieren invullen. Het ene is een toeristenkaart, waarvan er één deel achterblijft bij de immigratiedienst op de luchthaven en het andere deel in je paspoort gestopt gaat worden. Dat heb je later weer nodig als je Mexico verlaat. Per reisgezelschap/gezin moet er ook een douaneverklaring ingevuld worden. Deze geef je af aan de douane nadat je je koffers/tassen van de bagageband hebt gehaald.

Zodra je geland bent op Cancún zal het vliegveld naar Terminal 2 of Terminal 3 taxiën. Bij Terminal 3 ga je in principe via de slurf het gebouw in, bij Terminal 2 is er kans dat je buiten uitstapt. Na aankomst in het terminalgebouw moet je eerst door de immigratie, waar je een stempel in je paspoort krijgt en het onderste deel van je toeristenkaart terugkrijgt. Daarna ga je naar de bagageband om je bagage op te pikken. Dit kan soms redelijk lang duren. Nadat je je koffers verzameld hebt moet je langs de douane. Of je wel of niet gecontroleerd wordt, wordt bepaald door de rode knop waar ieder reisgezelschap op moet drukken. Groen betekent doorlopen, rood betekent controle. Ook bij groen licht kan de douane beslissen dat ze iemand willen controleren. Als je de douane gepasseerd bent kom je in de hal terecht, waar voor de reizigers met een pakketreis de host of hostess al staat te wachten. Je wordt daar verteld met welke bus je naar je accommodatie getransporteerd wordt. Op deze plek ontvang je normaal gesproken ook je eerste enveloppe met informatie over de bestemming, je accommodatie en de reisleiding.

Indien je zelf je vervoer vanaf het vliegveld naar je accommodatie moet regelen dan zijn er twee opties: de taxi of een huurauto. Bussen rijden er niet tussen de luchthaven van Cancún en de hotels in Cancún.

De reistijd vanaf het vliegveld naar hotels en appartementen in Cancún bedraagt ongeveer 10 tot 30 minuten. Indien je met een bus van de reisorganisatie afgezet wordt bij je hotel is de kans groot dat er meerdere hotels aangedaan worden. Afhankelijk van de volgorde van stoppen kan de reistijd oplopen tot ruim een uur voor de laatste passagiers die uitstappen.

 

Cancún...  dé strandbestemming in Caribisch Mexico!